Skrållan, Ruskprick och Knorrhane

1967

Det är sommar på Saltkråkan igen, en sommar som visar sig bli ovanligt spännande och händelserik. Skrållan har hunnit bli fyra år och ska få en lillebror. Därför har farbror Melker följt med Malin till sjukhuset i staden och Skrållan och Pelle ska vara hos tant Greta på Harskär tills lillebror är född. Och om Skrållan och Pelle ska ut och fara så måste ju Tjorven, Stina och Båtsman följa med! På Harskär bor ingen mer än tant Greta och när barnen kommer fram visar det sig att tant Greta brutit benet och också blivit tvungen att åka till sjukhuset. Telefonen är trasig och båten till Saltkråkan stannar på Harskär bara om man ber kaptenen om det i förväg. Det blir till att låna tant Gretas båt och sätta kurs tillbaka mot Saltkråkan. Det är bara det att bensinen inte räcker ända fram. Och inte finns det några åror ombord heller. Som tur är tar bensinen slut precis utanför Kråkskär och där kan barnen ta sig iland. Väl iland binder Skrållan fast båten så bra att den snart flyter iväg till havs.

Till Kråkskär har också smugglarna Knorrhane och Ruskprick tagit sin tillflykt. Här ska de gömma sina smuggelcigaretter för att komma tillbaka och hämta dem senare. Men Skrållan har passat på att binda fast deras båt också. Det här blir ett äventyr som sent ska glömmas! Skrållan, Tjorven, Pelle, Stina och Båtsman skeppsbrutna på en öde ö tillsammans med ett par läskiga smugglare! Fast smugglarna tycker också att det är lite läskigt, särskilt verkar Båtsman väldigt läskig och hemskt, hemskt farlig...

Skrållan, Ruskprick och Knorrhane är regisserad av Olle Hellbom och i rollerna som Knorrhane och Ruskprick syns Tage Danielsson och Hans Alfredson.
Kommentarer
Postat av: Jojjo*

Aw Saltkråkan-filmerna är nog dom bästa! :D

2010-06-07 @ 12:23:03
URL: http://jojjjjoh.blogg.se/
Postat av: Nella

När du kopierar saker från astridlindgren.se så måste du ju skriva att du tagit det därifrån.Jag diggar också Astrid!

2010-06-07 @ 23:42:22
URL: http://mittimellanbarn.blogg.se/
Postat av: Charlie

skrållan är bäst
Love you Astrid Lindgren

2012-08-03 @ 09:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0