Biografi - Ett nytt liv börjar!

Astrid lämnar Vimmerby och skapar sig ett liv i Stockholm där hon utbildar sig till stenograf och maskinskriverska. Färdigheter hon skulle komma att få stor nytta av senare i livet.

Genom arbetet som sekreterare på Kungliga Automobilklubben träffar Astrid 1928 sin blivande man, kontorschefen Sture Lindgren. Sture är en sällskapsmänniska, humoristisk och vänlig, och umgås gärna i glada vänners lag. Det händer att Astrid deltar i utelivet, men stannar lika gärna hemma med en god bok. Kärleken till böcker är något makarna delar, liksom humorn.

Efter kriget blir det möjligt att resa ut i Europa igen, och Astrid följer gärna med Sture på hans arbetsresor. Ibland i bil med kollegorna och vännerna Hedner (varken Sture eller Astrid hade körkort!).

Den lilla lägenheten på Vulcanusgatan blir snart för trång för familjen som nu består av Astrid och Sture och de två barnen Lasse och Karin. 1941 går flytten till den våning på Dalagatan där Astrid kommer att bo livet ut. Från fönstret i vardagsrummet kan man se ut över Vasaparken på andra sidan gatan och dit går Astrid och barnen ofta för att klättra i träd, gunga och åka kana. Astrid “var inte som andra mammor” utan är gärna med själv i lekarna. På somrarna är familjen i Furusund i Stockholms skärgård, den plats på jorden Astrid älskade mest. Det är här hon inspireras till berättelserna om Saltkråkan.


Kommentarer
Postat av: Barbienadja

Gillade din blogg, fortsätt så :)

2010-04-05 @ 22:35:32
URL: http://nadjas.se
Postat av: Ida

Hej! kollade in din blogg lite och jag tycker verkligen om det du skriver har sedan min uppväxt blivit som Emils lillasyster ( ps har en kusin som heter Emil).

Ha en bra kväll ska ner och kolla på film nu.

2010-04-05 @ 23:21:33
URL: http://idiss.webblogg.se/
Postat av: E M M A

okej :D inte mkt

2010-04-05 @ 23:34:29
URL: http://jao.blogg.se/
Postat av: Katrin"rosa bloggen"

gillade henne när jag var liten, har varit i astridlingrens värd:)

2010-04-06 @ 00:54:41
URL: http://ishaake.blogg.se/
Postat av: ♥Claaaudia ♥

Hah, ska vi följa varandra via bloglovin?

2010-04-06 @ 12:11:06
URL: http://claaaudias.blogg.se/
Postat av: ♥Claaaudia ♥

Har lagt till dig din tur ;)!

2010-04-06 @ 16:00:21
URL: http://claaaudias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0