Barnen i Bullerbyn

Alla vi barn i Bullerbyn!



Handling

Handlingen utspelar sig i Småland, där vi får följa Anna, Lisa, Britta, Bosse, Lasse och Olle under ett sommarlov i slutet av 20-talet. Vi får vara med om allt mellan kräftfiske och rovgallring, nätter på höskullen och nattliga äventyr på spaning efter Näcken. Astrid Lindgren skrev böckerna med hjälp av sina egna minnen och säger att hon själv var lite av ett Bullerby-barn.

Om filmen
Filmen premiärvisades 6 december 1986 på biografer över hela landet. Som förlaga låg Astrid Lindgrens barnböcker Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn och Bara roligt i Bullerbyn. 1987 kom filmens uppföljare Mer om oss barn i Bullerbyn och 1989 klipptes de bägge filmerna om till en TV-serie i sju avsnitt, där 1986 års film motsvarar de fyra första avsnitten: "När sommaren kommer till Bullerbyn", "Vi har en elak skomakare", "Midsommar i Bullerbyn" och "När vi fångar kräftor". Filmen är inspelad i Sevedstorp, cirka en mil söder om Vimmerby.

Astrid Lindgren stod helt själv för manuset.


Mer om oss barn i Bullerbyn!



Handling
Sommaren är slut och det innebär både att skolan börjar igen och att det är dags att tröska, plöja och slakta. Tiden går fort och snart så står julen för dörren, med pyssel, bak och skinkkokning. På julafton blir det stor fest hos moster Jenny, och Lasse skrämmer slag på de andra när han går genom isen. Sedan blir det nyår, och snart är det vår igen - med aprilskämt, påsk och allt annat som det innebär. Och så får Lisa en egen lammunge.

Om filmen
Filmen premiärvisades 5 september 1987 på biografer över hela landet. Som förlaga låg Astrid Lindgrens barnböcker Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn och Bara roligt i Bullerbyn. Denna film var den sista långfilmen som Astrid Lindgren skrev manus till. Efter denna skrev hon ännu ett par kortfilmer. 1986 hade Alla vi barn i Bullerbyn haft premiär och 1989 klipptes de bägge filmerna om till en TV-serie i sju avsnitt med några extrascener, där Mer om oss barn i Bullerbyn motsvarar de tre sista avsnitten: "Jul och nyår... då har vi roligt!", "Åh, vad det är härligt om våren!" och "Anna och jag tänker bli barnsköterskor... kanske".


Kommentarer
Postat av: Ida

Hej!

vad har du gjort idag då??

Själv har jag varit på den tråkigaste skoldagen ever

Ha en bra dag XD



Idiss

2010-04-12 @ 09:24:56
URL: http://idiss.webblogg.se/
Postat av: Bexou

Oh, barnen i Bullerbyn är ju bara såå härliga!

2010-04-13 @ 23:18:35
Postat av: Elin

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-03-19 @ 00:38:45
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0